Состојки:
5 јајца
2 лажички сол
10 грама црн пипер
200 грама кисела павлака
150 милилитри млеко
100 милилитри масло за јадење
1 морков
100 грама сирење
300 грама магдонос
1 страк праз
500 грама брашно
1 прашок за печиво
200 грама сусам
Подготовка:
Пред да започнете со подготовката на овој вид проја, потребно е претходно да ги подготвите сите продукти. Токму затоа, празот, магдоносот, сирењето и морковот исечкајте ги колку што можете поситно. Потоа, во подлабок сад ставете ги јајцата и солта и кратко матете ги со миксер. Во изматената смеса, додадете ја павлаката, брашното, прашакот за печиво, црниот бибер, маслото и млекото и сето тоа убаво измешајте го совилушка. Ставете ја смесата во плех и печете ја околу 45 минути на температура од 220 степени.