18:31 - 20 април, 2024

Ознака : бошко лепчески

Ви ПрепорачувамеИнтервјуСлајдер

Бошко Лепчески: Галичките мајстори прават бренд, но сирењето не е платено колку што вреди

Јасмина Кантарџиева Димков
Галичкото традиционално овчо сирење е единствено – од местото каде овците пасат до начинот и кој го прави сирењето, народно кажано „бач“, па до „мандрата“...