25 рецепти за 25.000 илјади вкусни и здрави навики со Cooking with Branko.
Чизкејкот на шеф Бранко Попоски познат како Cooking with Branko нема име , но е соврпен за викенд заблажување. Изненадете ги најблиските, партнерот или целото семејтво со обој неодолив десерт.
Потребни состојки
За долниот дел:
100гр. мелена Плазма
100гр. мелени ореви
100гр. мелени бадеми
100гр. путер
Рендан корен од ѓумбир
За кремот:
300гр. Маскарпоне
300гр. јагоди
3 големи лажици мед
80гр. путер
2 лажички екстракт од ванила
За горниот дел:
1 кесичка шлаг крем
1 лажичка ванила екстракт
150мл. млеко
1 лажичка кокосово масло
View this post on Instagram
Начин на подготовка:
Сувите состојки за горниот дел измешајте ги и додадете им растопен путет. Мешајте убаво додека не се натопи целата смеса. Додадете го ренданиот корен од ѓумбир. Смесата поставете ја на долниот дел од садот и убаво притиснете со рацете да се зацврсти. Оставете ви фрижидер да се стегне 5 до 10 минути.
Во длабок сад додадере ги состојките за кремот. Матете со миксер додека не добиете хомогена смеса. Јагодите ставете ги во блендер, а потоа додадете ги во кремот. Останатиот дел иситнете го со нож на мали парчиња. Промешајте со дрвена лажица. Врз долниот дел истурете го кремот и убаво измазнете. Оставете да отстои во фрижидер џа да се стегне.
За горниот дел, земете миксер и сад и изматете ги сите состојки. Прелијте ја тортата со горниот дел од кремот.
Уживајте!