04:46 - 3 јануари, 2025

ПОСНО ЕМ ВКУСНО: Шеф Бранко ни носи посни брауни – ќе уживате во секое залче!

-Дали сте во потрага по најмекото, највкусното и посно брауни? Ќе уживате со секој залак.
Без шеќер, без брашно и без адитиви, само со неколку состојки до неодоливиот брауни вкус – објаснува нашиот пријател, шеф Бранко Попоски познат како Cooking with Branko.
Потребни состојки
👉 300гр. сладок компир (варен)
👉 250гр. путер од кикирики
👉 280гр. брашно од мелен бадем
👉 280гр. какао
👉 250гр. сируп од урма
👉 1 лажичка кокосово масло
👉 1 лажичка екстракт од ванила
👉 1 лажиче сода
Начин на подготовка
Во длабок сад измешајте ги сите состојки додека не се хомогенизира смесата. Во сад за печење поставете хартија и истурете ја смесата. Печете 25 минути на 180 степени. Додадете и чоколаден чипс.
фото Cooking with Branko
фото Cooking with Branko
фото Cooking with Branko

Слични објави

(Видео) Му дала на обожавател да ја фаќа за задникот: Скандалозен настап на младата српска пејачка!

Еспресо

(Фото) Наташа Беквалац во фустан што „одзема здив“: Секоја девојка би го посакала за своја венчаница!

Еспресо

Српските јутјубери се капат во пари! Заработуваат и до 150.000 евра, а плаќаат и по 10.000 евра месечно за храна

Еспресо

(Видео) Сандра Африка без гаќи: Пејачката се качи на сцена во проѕирен комбинезон

Еспресо

Александра Пријовиќ откри детали од турнејата: „Се расправавме и не разговаравме! Имаше сѐ и сешто“

Еспресо

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Празнувајте безбедно

Еспресо
Се вчитува....