10:30 - 5 декември, 2025

ПОСНО ЕМ ВКУСНО: Шеф Бранко ни носи посни брауни – ќе уживате во секое залче!

-Дали сте во потрага по најмекото, највкусното и посно брауни? Ќе уживате со секој залак.
Без шеќер, без брашно и без адитиви, само со неколку состојки до неодоливиот брауни вкус – објаснува нашиот пријател, шеф Бранко Попоски познат како Cooking with Branko.
Потребни состојки
👉 300гр. сладок компир (варен)
👉 250гр. путер од кикирики
👉 280гр. брашно од мелен бадем
👉 280гр. какао
👉 250гр. сируп од урма
👉 1 лажичка кокосово масло
👉 1 лажичка екстракт од ванила
👉 1 лажиче сода
Начин на подготовка
Во длабок сад измешајте ги сите состојки додека не се хомогенизира смесата. Во сад за печење поставете хартија и истурете ја смесата. Печете 25 минути на 180 степени. Додадете и чоколаден чипс.
фото Cooking with Branko
фото Cooking with Branko
фото Cooking with Branko

Слични објави

(Видео) Ќерка ѝ на Ели Танасковска се врати од Канада, водителката ја раскажа вистината

Еспресо

Обожавателка среде концерт ме замоли да го откријам полот на нејзиното бебе: Ацо Пејовиќ во Скопје раскажа интересна анегдота

Еспресо

(Фото) „Мал сончев зрак води низ облачно небо“: Лична приказна на Илина Арсова

Еспресо

„Кога излеговме на состанок, ми кажа дека е оженет“: Николина Пишек бара партнер на апликација за запознавање

Еспресо

По загубата на мајка му и на татко, само таа му остана: Дарко Илиевски со уште лична приказна

msp-admin

Хороскоп за 5 декември: Овните ќе склучат добра зделка, Раковите ќе имаат потешкотии на деловно поле

Еспресо
Се вчитува....