2.8 C
Скопје
21:51 - 22 февруари, 2025

ПОСНО ЕМ ВКУСНО: Шеф Бранко ни носи посни брауни – ќе уживате во секое залче!

-Дали сте во потрага по најмекото, највкусното и посно брауни? Ќе уживате со секој залак.
Без шеќер, без брашно и без адитиви, само со неколку состојки до неодоливиот брауни вкус – објаснува нашиот пријател, шеф Бранко Попоски познат како Cooking with Branko.
Потребни состојки
👉 300гр. сладок компир (варен)
👉 250гр. путер од кикирики
👉 280гр. брашно од мелен бадем
👉 280гр. какао
👉 250гр. сируп од урма
👉 1 лажичка кокосово масло
👉 1 лажичка екстракт од ванила
👉 1 лажиче сода
Начин на подготовка
Во длабок сад измешајте ги сите состојки додека не се хомогенизира смесата. Во сад за печење поставете хартија и истурете ја смесата. Печете 25 минути на 180 степени. Додадете и чоколаден чипс.
фото Cooking with Branko
фото Cooking with Branko
фото Cooking with Branko

Слични објави

Продала носени гаќички за 10.000 долари: Тамара Бојаниќ откри какви барања добива на платформата за возрасни

Еспресо

Драгана Мирковиќ во друштво на еден од најмоќните луѓе: Дали луксузниот одмор во Дубаи крие и нов бизнис?

Еспресо

(Видео) Поранешната на Харис Џиновиќ „уловена“ во Монако: Мелина излегла од луксузен хотел, па ја пречекале со бесен автомобил бентли

Еспресо

(Фото) Сергеј Трифуновиќ приклучен на инфузија: Сопругата Исидора објави фотографија, цело време е покрај него

Еспресо

Хороскоп за 22 февруари: Стрелците ќе бидат повредени во љубовта, Девиците ќе решат семеен проблем

Еспресо

Славење во домот на Анабела „Фанки џи“: Луна Ѓогани му се обрати на својот очув со емотивни зборови

Еспресо
Се вчитува....