11.8 C
Скопје
14:18 - 17 ноември, 2024

Паштета од туна

Состојки:

1 килограм туна
200 милилитри бело вино
рузмарин
ловоров лист
2 чешниња лук
100 грама маслиново масло
копар
срни маслинки
сол и црн пипер

Подготовка:

Ставете ги во тава за печење парчињата туна и прелијте ги со виното. Зачинете со сол, црн пипер, ловоров лист, рузмарин и лук и ставете ги да се печат околу 20 минути во претходно загреана рерна на 200 степени.

Откако парчињата туна ќе се испечат, извадете ги настрана, исчистете ги од коските и ставете ги во блендер заедно со сите други состојки што се наоѓаат во тавата за печење. Додајте ги маслинките, посолете, додајте уште малку црн пипер и масло и повторно изблендирајте. Со тоа паштетата од туна е готова.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....