-0.2 C
Скопје
07:38 - 19 ноември, 2024

Необично вкусно: Бомбици од кашкавал и маслинки (РЕЦЕПТ)

Состојки:

– 160 грама ситно рендан тврд кашкавал (гауда)

– 160 грама меко брашно

– 113 грама путер

– 36-40 парчиња полнети зелени маслинки, добро исцедени

Подготовка:

Измешајте ситно рендан кашкавал, брашно и растопен путер, замесете цврсто, но растегливо тесто.

Тестото исечете го на еднакви парчиња, израмнете ги на мали кругови во кои се вметнуваат исцедените маслинки и потоа обликувајте еднакви топчиња.

Наредете ги на хартија за печење. Од оваа количина се добиваат 36-38 топчиња.

Рерната загрејте ја на 200 степени и печете ги топчињата околу 15-20 минути.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....