Доколку го барате совршениот здрав и вкусен оброк, овој рецепт е токму за вас. Нашиот нов предлог е печен карфиол со кашкавал и зачини.
Потребно е:
– 1 килограм карфиол
– 2 јајца
– 300 грама павлака
– 300 грама кашкавал
– 2 моркови
– 1 цвекло
– зачини
– мајчина душица
– магдонос
Подготовка:
Карфиолот и морковот ставете ги во топла вода да се обарат 5 минути. Во павлаката додадете две јајца, исечкајте мајчина душица и ставете зачини, па измешајте. Исецкајте половина од кашкавалот во форма на линии па ставете го во карфиолот само внимавајте да не се раздели карфиолот.
Карфиолот премачкајте го со павлаката и изрендајте кашкавал. Истот направете го и со морковот. Печете на 200 степени околу 30 минути додека да зарумени.