Состојки:
400 грама брашно
100 грама шеќер
1 прашок за печиво
20 грама сода-бикарбона
30 грама сол
4 јајца
500 милилитри млеко
6 лажици масло за јадење
Подготовка:
Во подлабок сад ставете ги сувите состојки и промешајте ги. Во друг длабок сад ставете ги јајцата, млекото и маслото и сите состојки убаво изматете ги.
Смесата со јајца постепено додавајте ја во сувите состојки и цело време матете. Вака подготвената смеса, ставете ја да отстои околу 30 минути.
Откако ќе помине потребното време, ставете ја тавата за подготвување на палачинките да се загрева. Додајте неколку капки масло за јадење и ставајте ги палачинките да се печат една по една. Ставајте повеќе од смесата додека ги подготвувате, за палачинките да изгледаат подебели споредбено со нашите тенки палачинки.