Состојки:
500 гр макарони
300 гр мелено месо
1 главица кромид
2 чешниња лук
100 мл масло
вегета
сол
1 пиперка
2 јајца
250 гр кисела павлака
кашкавал
Подготовка:
Сварете ги макароните и додајте малку масло за да не се залепат. На масло пропржете ситно сечкан кромид и додајте го меленото месо и испржете го. Додајте го сечканиот лук, вегетата, солта и црвениот пипер.
Подмачкајте плех. Изматете ги јајцата и додајте ја павлаката и измешајте па оваа смеса додајте ја во тестенините.
Ставете половина од макароните, израмнете, па додајте го меленото месо во кое сте ставиле и едно јајце.
Одозгора распоредете го другиот дел од макароните. Изрендајте малку кашкавал. Печете на 200 степени околу 30 минути за да зарумени.