4.8 C
Скопје
03:29 - 15 ноември, 2024

Погледнете зошто треба да го избегнувате чоколадото за време на пандемијата!

Високото ниво на шеќер во крвта, имунитетот го препознава како напад, па затоа произведува повеќе бели крвни клетки со цел да се ослободи од непријателот.

Ова го заморува на долг рок, особено затоа што за варење на секој шеќер, освен природната фруктоза, тој треба да потроши резерва на минерали, витамини и ензими од нашето тело. Затоа, одбраната на организмот е слаба и станува помалку отпорна на вируси и бактерии.

На пример, за време на варењето на 100 грама чоколадо, имунолошкиот систем опаѓа за 50% во следните два часа.

Резервата на калциум, на пример, ја зема организмот за време на варењето на шеќерот од забите или коските, поради што тие први умираат кај луѓе кои консумираат огромни количини јаглехидрати.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....