2.8 C
Скопје
00:45 - 28 ноември, 2024

Пекарски ѓувеч

За ова јадење ќе ви бидат потребни следниве состојки:

6 компири
250 гр мелено месо
1,5 шолја ориз
морков, зачини, бибер,
конзерва сецкани домати

Подготовка:
Издинстајте ги морковите, додајте ги месото, биберот и зачините. Кога месото ќе омекне додајте ги сецканите домати.
Излупете ги компирите и исечете ги. Во огноотпорен сад ставете еден ред компири, врз нив оризот и посолете. Одозгора ставете го издинстаното месо, а потоа повторно компири.
Прелејте со вода така што водата ќе ги прекрие компирите.
Покријте го садот со фолија и ставете го во рерна да се пече половина час на 200 степени.

Слични објави

Зошто се длабат тиквите за Ноќта на вештерките? Интересни верувања за еден од најпопуларните празници во западниот свет

еспресо

Огледален датум 24.10.24: Што треба да знаете за овој ден

еспресо

(Фото) Првиот снег стигна на Балканот: Студениот бран патува кон исток

еспресо

Денес е Успение на Пресвета Богородица: Што треба да правиме на овој голем празник

еспресо

Огледален датум 8.8.2024: Што значи овој ден и како ќе ви го промени животот

еспресо

Топ осум производи кои секојдневно ги јадат долговечните Јапонци: Нутриционистите советуваат да ги внесете во исхраната

еспресо
Се вчитува....