5.8 C
Скопје
13:36 - 27 декември, 2024

Зебра колач готов за 30 минути

Состојки:

4 јајца
100 грама маргарин
100 грама шеќер
100 мл јогурт
2 лажици какао
150 гр брашно
1/2 прашок за печиво

Подготовка:
Изматете ги јајцата и шеќерот. Додајте ги брашното, јогуртот, растопениот маргарин и прашокот за пециво и добро измешајте. Тестото поделете го на два дела. Во едниот дел додадете го какаото и добро измешајте.

Одоздола ставете од светлото тесто, преку него темно тесто и така редете сè додека не ви се потроши тестото.

Колачот се пече 30 минути на 200 степени Целзиусови. Кога ќе се олади се сече на коцки и се сервира.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....