-2.2 C
Скопје
05:41 - 19 ноември, 2024

Пијан печен компир (РЕЦЕПТ)

Состојки:

750 грама компир
2 лажици маслиново масло
200 мл суво бело вино
5 гранчиња рузмарин
сол, црн пипер

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Компирот исечкајте го на мали парчиња. Префрлете го во сад, прелијте го со маслиново масло, посолете, додајте црн пипер и измешајте.

Компирот наредете го во подлабок подмачкан плех за печење. Прелијте го со виното и распоредете ги гранчињата рузмарин.

Печете 15-20 минути. Кога виното ќе испари, компирот многу брзо ќе стане крцкав, па внимавајте да не ви загори.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....