6.8 C
Скопје
10:58 - 16 ноември, 2024

Мармалад од праски

Состојки:

3 килограми праски

1 килограм шеќер

1 пакување цимет

2 лимони

Подготовка:

Убаво измијте ги и излупете ги потребните праски. Потоа во подлабок сад со ладна вода во која сте додале сок од два лимона, оставете ги вака подготвените праски да отстојат околу 30 минути, сѐ со цел на овој начин успешно да спречите нивно потемнување, а со тоа и комплетно губење на нивната карактеристична боја.

Откако ќе помине потребното време, обидете се да ги исцедите праските колку што можете подобро.

Префрлете ги во тенџере, додајте им го шеќерот и циметот и оставете го мармаладот убаво да се свари.

Мешајте постојано за да спречите негово загорување.

Вака подготвениот мармалад, складирајте го во стаклени тегли.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....