3.8 C
Скопје
22:02 - 20 декември, 2024

РЕЦЕПТ ЗА ШАКШУКА: Омиленото јадење на блогерката Сандра Малетски, нашинка во Софија

Сандра Малетски е дипломиран педагог, магистер по човечки ресурси, а популарна е со својот Инстаграм блог за дом, декорација, организација, совети за чистење.

Сандра е од Скопје, но веќе четири години живее во Софија со нејзиното семејство. Нејзиното омилено јадење е Шакшука.

„Ова јадење за прв пат го пробав во Израел и од тогаш Шакшука е едно од нашите омилени израелски јадења кое често се готви во нашиот дом“ – вели Сандра.

фото-приватна архива

Шакшука

1кг пиперки

2-3 домати

1 кромид

1 (мал) модар патлиџан

1 с.л. доматна паста

4 јајца

Свеж копар

сол и бибер

Се пржат ситно сецканите пиперки и кромид додека да омекнат.

Се додава ситно сецкан модар патлиџан, ситно сецкани излупени домати и полна супена лажица доматна паста.

Се остава на тивко да се динста сѐ додека не испари водата од доматите.

Се кршат јајцата и се поклопува со капак на неколку минути.

На крај се поросува со свеж копар.

фото-приватна архива
фото-приватна архива

 

Слични објави

(Фото) Деколтето во преден план: Данијела Димитровска „пука“ од сексапил во целосно бела комбинација

Еспресо

(Фото) Чантата на Јелена Томашевиќ вреди колку зимување на Копаоник: Сите зборуваат за ова модно парче

Еспресо

(Фото) Поранешниот сопруг на Драгана Мирковиќ ужива за сите пари: Чаша бело вино и нереална глетка на убава дестинација

Еспресо

По раскинувањето со Зоран Марјановиќ, Инди откри валкани детали за поранешниот: „Манипулатор кој ми го испра мозокот“

Еспресо

Оваа земја ќе биде засекогаш исфрлена од Евровизија? Има една причина

Еспресо

Разоткриен просекот на оценките на Јована Јеремиќ од факултет: Сакам да ги нервирам квазиинтелектуалците

Еспресо
Се вчитува....