3.8 C
Скопје
09:39 - 21 декември, 2024

Изненадете ги најблиските со сочно похувано пилешко

Состојки:

1 килограм бело пилешко месо
500 милилитри млеко
3 чешниња ситно исечкан лук
3 лажици пченкарно брашно
3 лажици кафеав шеќер
3 лажици соја сос
лимонов сок
сол
црн бибер
масло за јадење

Подготовка:

Пилешкото месо убаво измијте го, а потоа исечкајте го на долги парчиња. Добиените парчиња месо, прелијте ги со млеко и оставете го да отстојат во фрижидер, околу 24 часа.

Откако ќе помине потребното време, извадете го пилешкото месо од млекото и оставете го да се исуши. Во подлабок сад, ставете ги зачините, лимоновиот сок, соја сосот, шеќерот како и ситно исечканиот лук, измешајте, а потоа во смесата потопувајте ги едно по едно парчињата пилешко месо.

На крај, месото извалкајте го во пченкарното брашно.

Вака подготвеното месо, пржете го во поголемо количество на масло за јадење се додека не ја добие посакуваната боја и тоа од двете страни.

Испрженото пилешко месо, ставете го на хартија да се исцеди, а потоа послужете го.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....