-3.2 C
Скопје
03:52 - 23 декември, 2024

Денеска за ручек почестете се со извонредно пилешко „помодоро“ со вотка сос

СОСТОЈКИ:
– 4 парчиња пилешки стек
– 2 лажици масло
– 50 мл вотка
– 120 мл пилешка супа
– 2 лажици свеж сок од лимон
– 2 – 3 домати (или 1- 2 раце цели шери домати)
– 2 лажици павлака за готвење
– малку брашно (по желба)
– сол и црн пипер

ПОДГОТОВКА:
Зачинете ги пилешките котлети со сол и црн пипер, потоа посипете ги со малку брашно (ако користите), па ставете ги да се пржат на масло. Префрлете ги готовите парчиња месо во сад, истурете ја маснотијата од тавата. Тргнете ја тавата настрана од шпоретот, внимателно додајте ја вотката, вратете го садот на шпорет и ставете да се вари додека испари течноста речиси целосно. Додајте ги супата и сокот од лимон. Вратете ги котлетите во тавата и оставете да се готват по една минута од секоја страна. Префрлете ги на чинија. Во сосот додајте ги павлаката и сечканите домати (или целите шери домати). Загрејте и промешајте, па истурете го над месото.

Пријатен апетит.

Слични објави

Славниот водител сподели тажни вести: „Никогаш нема да те заборавам, многу поминавме заедно“

Еспресо

(Фото) Сув луксуз: Петар Грашо вложил 160.000 евра во станот на планина

Еспресо

(Фото) Анастасија Ражнатовиќ без трошка шминка и во лежерно издание! По славата на мајка си веднаш се врати во Севиља

Еспресо

(Фото) Потресна објава на Милиќ Вукашиновиќ: По ампутацијата на ногата, умирам од болки, дома е хорор

Еспресо

(Фото) Тежок луксуз, облечена во десетици илјади евра: Џина Џиновиќ во Монте Карло рамо до рамо со најбогатите

Еспресо

Луна и Марко открија колку заработуваат од Јутјуб: „Доволно за еден луксузен стан во Белград!“

Еспресо
Се вчитува....