9.8 C
Скопје
16:43 - 22 февруари, 2025

Денеска за ручек почестете се со извонредно пилешко „помодоро“ со вотка сос

СОСТОЈКИ:
– 4 парчиња пилешки стек
– 2 лажици масло
– 50 мл вотка
– 120 мл пилешка супа
– 2 лажици свеж сок од лимон
– 2 – 3 домати (или 1- 2 раце цели шери домати)
– 2 лажици павлака за готвење
– малку брашно (по желба)
– сол и црн пипер

ПОДГОТОВКА:
Зачинете ги пилешките котлети со сол и црн пипер, потоа посипете ги со малку брашно (ако користите), па ставете ги да се пржат на масло. Префрлете ги готовите парчиња месо во сад, истурете ја маснотијата од тавата. Тргнете ја тавата настрана од шпоретот, внимателно додајте ја вотката, вратете го садот на шпорет и ставете да се вари додека испари течноста речиси целосно. Додајте ги супата и сокот од лимон. Вратете ги котлетите во тавата и оставете да се готват по една минута од секоја страна. Префрлете ги на чинија. Во сосот додајте ги павлаката и сечканите домати (или целите шери домати). Загрејте и промешајте, па истурете го над месото.

Пријатен апетит.

Слични објави

Драгана Мирковиќ во друштво на еден од најмоќните луѓе: Дали луксузниот одмор во Дубаи крие и нов бизнис?

Еспресо

(Видео) Поранешната на Харис Џиновиќ „уловена“ во Монако: Мелина излегла од луксузен хотел, па ја пречекале со бесен автомобил бентли

Еспресо

(Фото) Сергеј Трифуновиќ приклучен на инфузија: Сопругата Исидора објави фотографија, цело време е покрај него

Еспресо

Хороскоп за 22 февруари: Стрелците ќе бидат повредени во љубовта, Девиците ќе решат семеен проблем

Еспресо

Славење во домот на Анабела „Фанки џи“: Луна Ѓогани му се обрати на својот очув со емотивни зборови

Еспресо

Ова се свекорот и свекрвата на Анастасија Ражнатовиќ: Таткото на Гудељ е моќно име во фудбалот!

Еспресо
Се вчитува....