Случај Салман Ружди: Полиција пред домот на уапсениот во Њу Џерси; соседите вознемирени: „Во шок сме!“

Изненадување на соседите за одговорниот за нападот на индискиот писател: „Во шок сме“. 24-годишен жител на Њу Џерси е одговорен за прободувањето на Салман Ружди. По апсењето на Хади Матар, веднаш по нападот на писателот, полицијата го опколила домот на момчето за да го претресе. Сите соседи рекоа дека се … Продолжи со читање Случај Салман Ружди: Полиција пред домот на уапсениот во Њу Џерси; соседите вознемирени: „Во шок сме!“