Нема кој не го знаеше Пиже, ако е баш скопјанец: Збогум за уште еден урбан лик – Сашо Пижевски Пиже

На 57 годишна возраст вчера ненајдено почина Сашо Пижевски – Пиже, скопски урбан лик, основач и сопственик на порталот „Кај мајка ти и татко ти“, и еден од сопствениците на поранешното истоименото кафуле на улица „Ленинова“ во Дебар Маало, култното скопско маало каде што е и роден. Младоста пак, и … Продолжи со читање Нема кој не го знаеше Пиже, ако е баш скопјанец: Збогум за уште еден урбан лик – Сашо Пижевски Пиже