РЕТРОГРАДЕН ПОЧЕТОК НА ЕСЕНТА: 6 планети се движат во погрешна насока

На 28 септември, Меркур започна да се движи ретроградно и на тој начин имаме вкупно шест ретроградни планети – Меркур, Јупитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. Со Хирон (кој не е планета, но има астролошко значење) би било седум. Ретроградната природа на планетата е очигледно движење во спротивна насока од вообичаеното. … Продолжи со читање РЕТРОГРАДЕН ПОЧЕТОК НА ЕСЕНТА: 6 планети се движат во погрешна насока