Категорија: Разговори

Женски печат Разговори Слајдер

На падините под Јакупица со Тања Благоевиќ: Избрав да бидам чудо, како деца ни се и козите, билките, змиите, ластовичките…

Пред десет години новинарката Тања Благоевиќ одлучила да ги остави лошите навики и да започне сосема нов живот на падините на Јакупица. Денес е сигурна...
Женски печат Разговори Слајдер

Кристина Арнаудова Петровски: Секогаш кога ќе речам не можам повеќе, се будам со нов елан и повторно пробувам!

Пред шест години Кристина Арнаудова го основаше Здружението за хумано-општествен развој „Проект среќа“, кое се залага за промени за подобар статус на сите деца. Работат...
Женски печат Разговори Слајдер

Во Чучер-Сандево со проф. д-р Светлана Камџијаш: Во природа животот има сосема поинаков вкус

Денот ѝ почнува со мал хор од птици кои како зраци ја сечат густата тишина на парчиња. Потоа се појавуваат виолетови ленти по небото, а...
Женски печат Разговори Слајдер

Зорица Маџунарова, нашинка во странство и вешта готвачка: Сонувам да отворам ресторан за луѓе со проблем со глутенот

Еспресо
Зорица е одлична во изработка на најразлични тестенини, пред нејзините специјалитети никој не останува рамнодушен, но иронијата е во тоа што иако ги прави со...
Женски печат Разговори Слајдер

Животната приказна на Катерина Шехтанска: Пишувам сценарио за сè она што ми се случи и што сè уште ми се случува

Од мала ја сакала сцената, камерата, балетот и сè тоа ѝ се остварило… но не онолку колку што можела од себе да даде. Можела многу,...
Женски печат Животни Приказни Разговори

Секојдневни хероини Маја Ристова, адвокатка: Стрмните патишта секогаш водат кон убави дестинации

Еспресо
Во рамки на серијалот „Секојдневни хероини“ започнавме со интервјуа на жени кои секој ден прават по некој успех, без да се фалат со тоа. Жени...