14:46 - 19 април, 2024

Туна оброк за трудници (РЕЦЕПТ)

Состојки:

200 гр туна
100 гр фета сирење
100 гр маслинки
100 гр фета сирење
1 кромид
1 домат
10 гр копар
маслиново масло
лимонов сок
зачини по желба

Подготовка:

Во подлабок сад измешајте ги исечканиот домат, копарот, кромидот, маслинките, маслото за јадење и фета сирењето.

Откако сите состојки убаво ќе ги измешате и нивните сокови убаво ќе се соединат, ставете ги во чинијата во која планирате да ги консумирате.

Потоа, во тава на оган ставете малку маслиново масло и пржете ја туната по околу 2 до 3 минути од секоја страна. Прженото парче туна ставете го врз салатата, а одозгора убаво зачинете и прелијте со малку маслиново масло.

Совет: При подготовката на туната, тавата секогаш мора да биде убаво загреана, а парчето мора да се пржи еднакво долго и од двете страни. Па така, доколку од едната страна туната сте ја пржеле 2 минути, исто толку долго пржете ја и од другата страна.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....