9.8 C
Скопје
21:27 - 25 април, 2024

Совршено за неделен ручек: Пол­нет стек со шунка и кашкавал

Сос­тојки:

5 пар­чи­ња пи­леш­ки стек

200 гр каш­ка­вал

200 гр шунка

100 гр си­рење

5 јајца

5 ла­жи­ци брашно

сенф

за­чи­ни по желба

Под­го­товка:

Пар­чи­ња­та стек из­миј­те ги и се­кое пар­че за­се­че­те го на сре­дина, от­во­ре­те го и на­мач­кај­те го со мал­ку масло, сенф и за­чини. Во внат­реш­нос­та на сте­кот, ста­ве­те пар­че си­рење, шун­ка и каш­ка­вал и прек­ло­пе­те со дру­га­та по­ло­вина.

Ва­ка под­гот­ве­ни­от стек, зац­врсте­те го со чеп­калка, из­вал­кај­те го во брашно, по­тоа во из­ма­те­но јајце и ста­ве­те го да се пржи во заг­ре­а­но масло.

Ко­га пол­не­ти­от стек ќе би­де го­тов, мо­же­те да го сер­ви­ра­те со ком­пир или, пак, ориз и со за­дол­жи­тел­на­та све­жа са­лата.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....