9.8 C
Скопје
20:53 - 25 април, 2024

Поховани шницли од рерна: Месо меко како путер! (РЕЦЕПТ)

Потребно ви е:

1 пилешки гради, 3 јајца, 200 грама брашно, 200 грама презла, масло, сол, бибер, 3 лажици кисела павлака.

Подготовка:

Месото истолчете го, посолете го и забиберете го, препелкајте го во брашно, па во јајца, па презла и повторно во јајца. Плехот обложете го со хартија за печење, малку намастете па наредете ги шницлите.

Секоја шницла попрскајте ја со масло и посипете ја со сусам. Печете на 220 степени убаво да заруменат околу 30-40 минути. Како прилог предложуваме пире од компир.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....