19.8 C
Скопје
11:20 - 29 март, 2024

Oрео чискејк

Состојки:

– 150 г орео бисквити
– 80 г путер
– 300 мл слатка павлака
– 400 г маскарпоне или друго крем-сирење
– 5 лажици шеќер во прав
– 50 г ситно сечкани орео бисквити за кремот
– 50 г мелени орео бисквити за посипување

ПОДГОТОВКА

Сомелете ги орео бисквитите, додајте го путерот и добро измешајте. Смесата префрлете ја во калап за торта, израмнете со шпатула или некоја друга алатка. Потоа во сад ставете ја слатката павлака и матете додека добиете шлаг. Во друг сад изматете го крем-сирењето со прав шеќерот. Во смесата додајте ги сечканите орео бисквити и измешајте. Кремот префрлете го во калапот и измазнете да се порамни филот. На крај тортата посипете ја со мелените орео бисквити и оставете да се стегне во фрижидер.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....