18.8 C
Скопје
15:04 - 20 април, 2024

Нова занимација за ова попладне – Кнедли со кајсии: Неодоливи, меки и неверојатно вкусни!

Во овој рецепт ве уверуваме дека ќе се заљубите на прв поглед…

Потребни состојки:

– 10 кајсии
– 300 грама компир
– 150 грама брашно
– 50 грама путер
– 1 јајце
– малку сол и шеќер
– малку презла и путер
– шеќер и цимет

profimedia

Подготовка:

– Измијтe ги кајсиите, преполовете ги и извадете ги семките, па повторно спојте ги.
– Сварете го компирот, процедете и додека е уште врел додадете му го путерот.
– Гмечете се додека да добиете меко пире.
– Одвоено помешајте го брашното, солта и шеќерот, па полека додадете го и компирот и мешајте. На крај додадете го и јајцето.
– Измесете го добиеното тесто на работна маса и поселете го на 10 делови.
– Со едно дел од смесата обвиткатјте една кајсија, а постапката повторете ја и со другите кајсии и варете ги во вода што врие се додека не испливаат на површината.
– Можете да запршите малку презла на масло или путер и да ги извалкате кнедлите. Но овој чекор можете и да го прескокнете доколку сакате помалку калории.
– На крајот послужете ги со мешавина од шеќер или цимет.

Рецептот има и друг начин на подготовка, каде кнедлите наместо да се варат во вода, се пржат во длабоко масло, се додека не испливаат на површината. Изборот е ваш, и вака и така, вие ќе уживате!

Брзо, лесно и многу вкусно!

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....