21.8 C
Скопје
12:26 - 29 март, 2024

Како да подготвите мексиканска салса? (РЕЦЕПТ)

Мексиканската салса од рестораните можеме да ја имаме и дома и да ја користиме како прелив за тестенини, сос како прилог на компири, месо или пак, како додаток со чипс и крекери.

Состојки:

1,6 кг домати
100 мл бело вино
100 гр црвен кромид
2 чешниња лук
Едно чили пиперче
4 лажици маслиново масло
2 лажички сушен босилек
2 лажички зачини по желба

Подготовка:

Ситно исецкајте ги црниот кромид и лукот. Загрејте го маслото и пржете ги кромидот и лукот. Додадете ги сецканите домати, зачините, чилито и можете да додадете и чили во прав за поинтензивен вкус. Оставете да се вари на тивок оган и додавајте од виното. Ако сакате подолго да трае, можете да додадете конзерванс (на оваа доза ставете половина кесичка). Чувајте ги теглите на темно и ладно место.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....