8.8 C
Скопје
22:35 - 28 март, 2024

Идеална за тропските температури: Сочна и кремаста торта со диња! (РЕЦЕПТ)

Искористете ја сезоната на ова сочно овошје и направете десерт кој ќе ви обезбеди доволна количина на шеќер, а воедно и ќе ве разлади

Ќе ве освои вкусот на оваа торта која е готова за речиси 15 минути.

Потребно ви е:

– 1 кг исчистена диња
– 2 пудинга од ванила
– 500 мл слатка павлака
– 400 гр бисквити

За декорација:

– 2 реда чоколадо за готвење
– 200 грама исецкана диња на помали кришки

Подготовка:

Исецкајте ја дињата на коцки и изматете ја со рачен пасатор, па во добиената каша од диња додадете пудинг од кесичка, кој не се вари, и се мешајте уште 3 минути.

Посебно изматете ја павлаката, па половина од изматената слатка павлака додадете ја во филот од дињи и мешајте додека да се соедини.

Во плех наредете ги кексите, па преку нив ставете 1/3 од филот од дињи.

Преку тоа ставете 1/2 од изматената слатка павлака, а преку слатката павлака уште еден ред бисквити, фил од диња и на крајот повторно ред слатка павлака.

За декорација изрендајте чоколадо или исецкајте кришки диња и наредете ги по желба.

Откако ќе завршите со се, оставете ја тортата во фрижидер на неколку часа, за бвискивите да омекнат и тортата доволно да се олади.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....