Ознака : унавицата и ѕверот

Секојдневие

„Убавицата и ѕверот“: Вистинскиот пар што се крие зад приказната

Слободен печат
Бајката „Убавицата и ѕверот“, како во повеќето случаи, се заснова на вистински случувања, односно тоа е приказна за вистински луѓе чии судбини се многу потресни....