6.8 C
Скопје
08:23 - 18 април, 2024

ТОПЛО ПРЕДЈАДЕЊЕ: Печени пиперки со пикантен фил од фета (РЕЦЕПТ)

Полнетите пиперки со сирење се многу вкусни и се одлични и како предјадење или како главно јадење.

Овој рецепт е за четири полнети пиперки, а по желба можете да ја зголемите дозата.

Состојки:

4 поголеми пиперки
200 гр фета
Едно јајце
50 гр павлака
Бибер и сол
Маслиново масло
200 гр леб
Зачини

Подготовка:

Загрејте ја рерната. Пиперките исчистете ги од семки. Обложете ја тавата со алуминиумска фолија. Испечете ги пиперките. Откако се испечени, ставете ги во ќеса да отстојат 10 минути, излупете ги и исечете ги од страната.

Загрејте ја повторно ретната на 180 степени. Направете фил од фетата, павлаката и зачините, додадете и лут зачин по желба. Отворените пиперки полнете ги со филот и потоа завиткајте ги како сармички.

Печете 40 минути во рерната. Парчињата леб потпечете ги на тостер и на секое ставете по една од готовите пиперки.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....