20.8 C
Скопје
13:00 - 16 април, 2024

Совршени крцкави грицки: Поховани печурки (РЕЦЕПТ)

Нема да му одолеете на вкусот на ова интересно предјадење…

Состојки:

– 500 гр свежи шампињони
– 100 грама брашно
– 2 јајца
– 50 грама сусам
– 100 мл млеко
– масло
– сол
– мелен црн бибер

Состојки за тартар сос:

2 кисели краставички
100 грама мајонез

Подготовка:

Изматете ги јајцата, млекото и брашното за да добиете малку погуста смеса (како за палачинки). Посолете. Печурките извалкајте ги во оваа смеса, па во сусам и пржете ги на загреано масло. Печурките вадете ги на хартиен брисач.

Подготовка на тартар сос:

2-3 краставички изрендајте ги, додадете две големи лажици мајонез и две лажици од водата од киселите краставички. Наместо оваа вода може да користите и бело вино.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....