12.8 C
Скопје
17:54 - 25 април, 2024

Сочни полнети пилешки ролнички, нема да можете да им одолеете

Сочните пилешки ролнички полнети со шунка, кулен и кашкавал обложени со крцкава сланина, со сигурност ќе се прилагодат на сечиј вкус. Дури и оние кои внимаваат на килограмите и начинот на исхрана, би го приготвиле овој специјалитет.

Потребно е :

– 500 грама пилешки гради

– 200 грама шунка

– 200 грама сушена сланина исечена на тенки парчиња

– 150 грама кулен

– 200 грама кашкавал

– ајвар, маслиново масло, сол, зачин

– бибер, бел лук, чили, пиперки

Подготовка:

Исечете го месото на тенки парчиња. Додајте малку масло, бибер, зачини, сол, лук, пиперки, малку лути пиперки и измешајте ги сите состојки заедно.

Сортирајте ги тенките парчиња сланина на една алуминиумска фолија, а потоа распоредете го месото со зачините и намачкајте го со ајвар.

Потоа одозгора наредете тенки парчиња кашкавал и кулен, а дури потоа полека виткајте ја фолијата до крај заедно со смесата, за да добиете ролат во форма на ролна.

Така зготвениот ролат ставете го во сад за печење на 200 степени Целзиусови и оставете го да се пече околу 45 минути. По 20 минути отстранете ја фолијата и продолжете да печете.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....