15.8 C
Скопје
09:41 - 29 март, 2024

Сочен и превкусен колач со тиква

Потребно ви е:

– 3 јајца

– 1 кисело млеко 200 мл

– 1 чаша млеко (150 мл)

– 1 чаша брашно

– 1 чаша гриз

– 1 чаша шеќер

– 1 прашок за печиво

– 1 ванилин шеќер

– малку цимет

– 200 гр тиква

– 50 мл масло

Подготовка:

Тиквата исчистете ја и исецкајте ја на тенки кришки, а јајцата изматете ги со шеќерот, додадете го брашното со прашокот за печиво, гризот, киселото млеко и обичното млеко, ванилиниот шеќер и на крајот се добро измешајте.

Ставете во подмачкан плех или плех обложен со хартија за печење, а одозгора на косо набоцкајте ги парчињата тиква.

Наросете со шеќер и цимет.

Печете на 200 степени околу 40 минути. Посипете со шеќер во прав и засладете се.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....