13:18 - 19 април, 2024

Прсти да излижеш: Полнети печени компири со фил од пица

Направете го овој превкусен рецепт и израдувајте ги домашните, убедени сме дека сите ќе уживаат во супервкусот на овие полнети печени компири со фил од пица.

Потребни состојки:

– 4 средни печени компири

– 2 лажици путер

– прстофат сол и бибер

– 16 парчиња тенко исечен кулен (или друг вид сувомесен производ)

– 250 г рендана моцарела

– 250 мл доматно пире

– 1 лажичка италијански микс од зачини (бибер, нане, оригано, лук, босилек, сушен кромид, сушен магданос, семе од целер)

Начин на подготовка:

1. Компирите испечете ги со лушпата и оставете ги да се оладат.

2. Откако ќе се подоладат, пресечете ги на половина по должина и издлабете им ја средината. Средината искористете ја за некое друго јадење.

3. Растопете го путерот и со четка намачкајте ги компирите од сите страни. Потоа ставете им сол и бибер по вкус и поtпечете ги на скара или на плотна, за да станат крцкави. Убаво испечете ги од двете страни и внимавајте да не ви изгорат премногу.

4. Откако ќе ги тргнете од скарата, наполнете ги со моцарела и одозгора ставете 2 парчиња кулен. Ставете малку и од мешаниот зачин.

5. Потоа вратете ги компирите повторно на скара, но овој пат многу пократко, само да се растопи моцарелата.

6. Послужете ги со доматен сос.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....