5.8 C
Скопје
04:51 - 29 март, 2024

Посни колачиња со тиква

Изненадете ги домашните со овие вкусни посни колачиња со тиква…

 

Потребни состојки:

– 250 гр маргарин

– 1 лажица мед

– 1 чаша (200 мл) шеќер

– 150 гр сецкани ореви

– 100 гр суво грозје

– 1 пециво

– 600 гр брашно

– 1 чаша пасирана печена тиква

 

Подготовка:

Најпрво изматете го маргаринот со шеќерот и медот. Додадете ги другите состојки и измесете убаво да се соедини. Од тестото извадете топчиња, малку сплескајте ги и редете ги во плех обложен со хартија за печење.

Печете во загреана рерна на 180 степени, околу 15 минути.

Кога се печени и изладени, по желба може да се посипат со шеќер во прав.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....