16.8 C
Скопје
10:18 - 29 март, 2024

Пи­леш­ко во до­ма­тен сос (РЕЦЕПТ)

Сос­тојки:

500 гр пи­леш­ко или ед­на по­ма­ла ко­кошка

500 мл со­ја сос

500 мл до­ма­тен сос

200 мл ја­бол­ков оцет

100 гр гус­тин

мас­ло по пот­реба

1 л вода

100 гр ше­ќер

за­чи­ни по желба

Под­го­товка:

Со­ја со­сот, до­мат­ни­от сос, оце­тот, ше­ќе­рот и во­дата, ста­ве­те ги на ти­вок оган да се ва­рат. Ва­ка под­гот­ве­на­та смеса, ос­та­ве­те ја да врие до­де­ка не се нап­ра­ви ком­пак­тна смеса. По­тоа пи­леш­ко­то ме­со исе­че­те го и из­вал­кај­те го во гус­тин, а по­тоа ис­пр­же­те го. Ко­га ме­со­то ќе до­бие злат­на боја, ста­ве­те го во под­ла­бо­ко тен­џере, а врз не­го ис­ту­ре­те му го прет­ход­но под­гот­ве­ни­от сос од со­ја и до­мати. Оста­ве­те го се­то за­ед­но да се ва­ри око­лу по­ло­ви­на час. На крај, до­дај­те му мал­ку мас­ло за ја­де­ње и за­чи­ни по желба.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....