15.8 C
Скопје
19:45 - 24 април, 2024

Пенест чоколаден колач кој не се пече (РЕЦЕПТ)

Рецепт за нежен, воздушест и пенест десерт со богат чоколаден вкус.

Потребни состојки:

100 гр шеќер
Три лажички какао во прав
Три лажички пудинг од чоколадо
370 мл свежи млеко
250 мл слатка павлака
100 гр млечна чоколада

Подготовка:

Измешајте ги сувите состојки. Потоа полека додавајте млеко и слатка павлака и убаво измешајте. Процедете ја смесата во тенџере и варете на умерена температура со постојано мешање.

Во смесата додадете го и чоколадото и мешајте додека да згусне, но не да зоврие.

Претурете ја смесата во обложена тава и оставете да се излади во фрижидер околу 12 часа.

Можете да декорирате со какао или со растопено темно чоколадо. Откако ќе се излади, со топол нож исечете го колачот на парчиња.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....