18.8 C
Скопје
09:42 - 28 март, 2024

Пченкарна проја со кисели краставички (РЕЦЕПТ)

Состојки:

3 јајца
200 мл јогурт
100 гр брашно
100 гр пченкарно брашно
100 гр палента
100 гр шунка
100 гр сирење
4 кисели краставици
1 прашок за печиво
50 мл масло за јадење

Подготовка:

Најпрвин убаво изматете ги јајцата заедно со јогуртот, а потоа во нив додајте ги сите преостанати состојки и повторно убаво промешајте.
Потребно е шунката, сирењето и краставиците да ги исечкате на ситни коцки, пред да ги ставите во смесата за проја.
На крај, доколку сакате сусам, можете подготвената проја да ја посипете со него.
Вака подготвената проја, печете ја во претходно загреана рерна на 150 степени околу 40 минути.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....