14.8 C
Скопје
11:09 - 20 април, 2024

Овошна торта без печење! Под итно да ја подготвите за вашите најблиски! (ФОТО)

Состојки:
  • 1 пакување пишкоти
  • 1 пудинг од малини
  • 1 пудинг од ванила
  • 70 г путер
  • 2 лажици шеќер во прав
  • 6 лажици шеќер
  • 200-300 г малини
  • 250 мл млеко
  • 200 мл вода
Фото: Принтскрин
Приготвување:

Во млекото додајте 2 лажици шеќер, сварете го пудингот, па оставете го да се олади. Изматете го путерот со шеќер во прав, па измешајте го со оладениот путер и добро изматете. Во тенџере сипете вода, додајте малини и 2 лажици шеќер.

Кога ќе зоврие, исцедете ја водата, па отстранете ги семките. Повторно вратете ја на шпорет, па тука сварете го пудингот од малини. Во помал тркалезен плех на дното ставете фолија, па наредете половина од пишкотите, озгора нанесете го целиот пудинг од малини и распоредете го.

Врз него нанесете го пудингот од ванила и озгора наредете го остатокот од пишкотите. Оставете ја тортата покриена со фолија да преноќи или 3-4 часа за да се стегне. Префрлете ја на чинија, па прелејте ја со чоколадо. Може да ја украсите со шлаг и малини.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....