16.8 C
Скопје
12:54 - 20 април, 2024

Медитерански тортиљи со пилешко месо

Подгответе си малку поинаков, ручек или вечера и уживајте во овие прекрасни медитерански тортиљи.

Потребни состојки за две порции:

4 тортилји
450 г пилешки прсти
20 г магдонос
20 г свежи ливчиња нане
1 чешне лук, сомелено
2 лажици маслиново масло
2 лажици сок од лимон
1/2 лажичка сол
1 среден домат, исецкан на коцки
30 г млад спанаќ
4 лажици павлака
неколку маслинки исчистени без коска

Начин на подготовка:

Во сад ставете ги магдоносот, нането, лукот, маслиновото масло, сокот од лимон и солта. Убаво промешајте.

Во смесата додадете ги и стапчињата пилешко месо.

Така подготвеното пилешко, пржете го во нелеплива тава, на средна температура, се додека не биде готово.

Ставете ги тортиљите на рамна површина. Најпрвин, поделете го пилешкото во сите 4 тортиљи, а потоа рамномерно распределете ги и спанаќот, маслинките, павлаката и доматот исецкан на коцки.

Завиткајте ги како бурито. Внимавајте на страничните делови. Уживајте во одличниот вкус.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....