10.8 C
Скопје
08:24 - 25 април, 2024

Ле­бот ни­ко­гаш не ос­та­вај­те го да стои во ќесе

Ре­чи­си си­те луѓе, пред да го ста­ват ле­бот во ор­ман­че­то за чу­ва­ње леб во куј­ната, ле­бот, во обид да му ја зад­ржат све­жи­на­та и да спре­чат не­го­во­то су­шење, го вит­ка­ат во ќесе.

Вак­ва­та прак­ти­ка е ис­клу­чи­тел­но штет­на и се­кој што го пра­ви тоа, тре­ба да прес­та­не со ваквиот на­чин на скла­ди­ра­ње на ле­бот.

Ве­ру­ва­ње­то де­ка ле­бот чу­ван во ќе­се ќе ос­та­не по­дол­го вре­ме свеж, ни­ту од да­ле­ку не е точно, би­деј­ќи нај­лон­ска­та ке­са са­мо ќе пот­по­мог­не во „за­ду­шу­ва­њето” на ле­бот, а со тоа и кон не­го­во заб­р­за­но су­шење, по што ле­бот ќе би­де на­вис­ти­на тврд и неп­ри­ја­тен за ја­дење.

Пок­рај тоа, по­ра­ди на­ма­ле­на­та моќ­ност за цир­ку­ли­ра­ње на воз­ду­хот во ва­ка за­вит­ка­ни­от леб, шан­са­та да фа­ти му­вла и да би­де не­у­пот­реб­лив, се зго­ле­му­ва двојно.

За­тоа нај­доб­ро е да ку­пу­ва­те леб во по­ма­ли ко­ли­чи­ни иа­ко мо­же­би та­ка би тре­ба­ло тоа да го пра­ви­те по­често.

Се­пак, ова е единстве­ни­от на­чин се­ко­гаш да ја­де­те мек и вку­сен леб.

До­кол­ку чес­то зна­е­те да пре­те­ра­те и ку­пу­ва­те леб по­ве­ќе от­кол­ку што ви е пот­ребно, то­гаш так­ви­от леб чу­вај­те го во фри­жи­дер.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....