10.8 C
Скопје
03:24 - 25 април, 2024

Идеална посна вечера: Потпечена палента со компири

Состојки:

половина килограм компири
400 гр. пченкарно брашно
половина шолја масло
сол по вкус

Подготовка:

Компирите измијте ги, излупете ги и исечете ги на помали парчиња, па варете ги во посолена вода петнаесетина минути. Кога ќе се сварат компирите, во водата ставете масло и пченкарно брашно и варете 15 минути постојано мешајќи.

Сварената палента тргнете ја од ринглата и кога ќе се излади, распоредете ја во калап за проја, израмнете ја одозгора и запечете ја во рерна на 200 степени околу пет минути да се направи кора.

Запечената палента послужете ја топла.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....