19.8 C
Скопје
18:51 - 16 април, 2024

Чупавци какви се уште не сте пробале: Со овој додаток се уште поубави! (РЕЦЕПТ)

Направете го омилениот колач на овој начин, нема да згрешите…

Состојки:

– 4 шолји брашно
– 4 јајца
– 2 шолји шеќер
– 2 шолји масло
– 2 шолји јогурт
– прашок за печиво
– вишни (по желба)
– 400 грама чоколадо
– 4 дцл млеко
– 400 грама кокос

Подготовка:

– Одвојте ги жолчките од белките.
– Измешајте ги брашното, јогуртот, маслото, шеќерот, жолчката и прашокот за печиво, па лесно изматете снег од белките.
– Плехот намастете го, набрашнете го и додадете ја смесата за колачот.
– Во неа додадете ги исчистените вишни и печете на 180 степени 40 минути.
– Стопете го чоколадото со млеко.
– За тоа време оладете го испечениот колач, исецкајте го на коцки и секоја коцка една по една потопете ја во стопеното чоколадо, не држете ја во чоколадото премногу долго за да не се распадне и извалкајте ја во кокос.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....