5.8 C
Скопје
02:16 - 29 март, 2024

Безглутенска бонжита со црно чоколадо

Состојки:
150 гр црно чоколадо
50 гр путер
70 гр шеќер
9 лажици мед
100 гр сусам (да се пропржи)
150 гр печени кикирики (мелени)
една рака експандиран ориз

Начин на подготовка:
Чоколадото, путерот и медот растопете ги. Додадете ги кикириките, а потоа сусамот и експандираниот ориз. Сето тоа добро измешајте го, ставете го во плех и оставете го да се олади во фрижидер.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....