7.8 C
Скопје
00:10 - 29 март, 2024

Слатко и кремасто: Префинет рецепт за топло чоколадо

Направете си го ова превкусно топло чоколадо и стоплете се во зимските денови…

Доколку сакате нешто да се напиете или да се заблажите, а притоа да ги израдувате своите непца, овој напиток е совршен за вас…

Состојки:

– 150 гр чоколадо со 60% какао

– 200 мл полномасно млеко

– 200 мл слатка павлака

– лажичка кафеав шеќер

Подготовка:

– Искршете или изрендајте го чоколадото, а млекото и павлаката ставете ги во сад на оган на средна температура.

– Кога ќе зоврие млекото, прелијте го чоколадото и мешајте се додека смесата не се згусне, но водете сметка да не останат грутки.

– Додадете по желба зачини или намирници кои ќе го засилат вкусот на чоколадото, како цимет,морско оревче, рум или коњак, а можете да додадете и шлаг.

Совет плус: Доколку сакате малку поздрава верзија, употребете оризово, соино или бадемово млеко, а наместо шеќерот послужете се со јаворов сируп или мед.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....