18.8 C
Скопје
09:52 - 28 март, 2024

Брзо и вкусно: Пилешка тава со прилог по ваш избор

СОСТОЈКИ

– 500 г пилешко бело месо
– 300 г маринирани печурки
– 200 мл вода
– 200 мл млеко
– 200 мл бело вино
– 1 филџан масло
– 1 кесичка доматно пире
– 1 павлака
– сол, црн пипер, лаворов лист

ПОДГОТОВКА
Исечкајте го пилешкото месо на коцки, потоа додајте го маслото и кратко пржете го. Зачинете со малку сол и црн пипер. Додајте ги млекото, водата и белото вино. Покријте го садот и оставете го да се динста додека омекне месото. Додајте ги печурките и нека се динста уште малку. На крај додајте го доматното пире, павлаката, промешајте и потоа зачинете со оригано, ловоров лист и по потреба со уште сол. Тавата по желба можете да ја послужите веднаш или да ја потпечете во рерна. Послужете ја со прилог по избор – варен ориз и мешан зеленчук, или бешамел крем од варени и пасирани компири, моркови и брокули.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....