15.8 C
Скопје
19:31 - 24 април, 2024

Торта со пишкоти и јагоди

Состојки:

500 гр пишкоти
2 пудинзи од чоколадо
300 мл млеко
4 лажици шеќер
1 пудинг од јагоди
400 мл млеко
250 мл слатка павлака
5 лажици шеќер во прав
200 гр свежи јагоди

Подготовка:

Во соодветен сад наредете еден ред пишкоти. Потоа околу обрачот на тавата наредете ги останатите пишкоти вертикално така што ќе формираат круг.

Потоа започнете со подготовката на филовите.

Сварете ги пудинзите од чоколадо и јагода одделно. Потоа изматете ја слатката павлака.

Врз пишкотите најпрвин истурете го филот со чоколадо, потоа од јагода и на крај ставете ја слатката павлака. Декорирајте со јагоди.

Вака подготвената торта оставете ја да отстои во фрижидер најмалку 3 часа.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....