9.8 C
Скопје
07:50 - 29 март, 2024

Со зачини интензивирајте го вкусот на оброкот

Ако сте љубител на месо, тогаш сигурно знаете дека зачините можат многу да помогнат околу подобрувањето на неговиот вкус. Вообичаено во подготовката на месото се користат зачини какви што се: лук во прав, црн бибер, мелен црвен пипер, нане…

Сепак, различните видови месо бараат различни видови зачини, па покрај т.н. универзални додатоци, за да станат повкусни и поароматични додајте уште неколку зачински растенија.

Ако сакате да подготвите ароматично свинско месо, во тој случај, зачинете го со сол, црн бибер на почетокот на неговата термичка обработка како и со црвен пипер, кој ќе го додадете на самиот крај. Бидејќи свинското месо има карактеристичен мирис и вкус, нему можете слободно да му додадете и жалфија, нане, ловоров лист, па дури и парчиња сечкан кромид. Сите овие додатоци ќе го направат оброкот незаменлив.

Црниот и црвениот пипер важат за најдобри додатоци на пилешкото месо. Подготовката на пилешки крилца буквално е незамислива без додавање лут буковец како и на бибер во зрна.

За истакнување на вкусот на пилешкото месо, можете да додадете и рузмарин, жалфија и босилек. Секако, доколку сметате дека ова се премногу зачински растенија за подготовка на овој вид месо, слободно изоставете некој од нив. Секогаш водете се според својот вкус и никогаш нема да погрешите.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....