14.8 C
Скопје
10:55 - 24 април, 2024

Сладолед од праски

Состојки:

500 милилитри слатка павлака

500 грама праски

150 грама шеќер

Подготовка:

Пред да почнете со подготовката на сладоледот од праски, убаво измијте ги и излупете ги праските. Потоа исечкајте ги на мали парчиња и ставете ги во мало тенџере. Во истиот сад додајте малку вода и оставете ги праските кратко да се варат. Кога овошјето ќе омекне, исцедете ја водата и убаво измиксирајте ги со рачен блендер.

Добиената смеса од праски, префрлете ја во друго тенџере и во него додајте го шеќерот. Загрејте ги состојките и мешајте додека убаво не се соединат, а шеќерот комплетно не се стопи.

Вака подготвената смеса тргнете ја настрана и оставете ја да се излади.

Во друг сад изматете ја слатката павлака, а потоа соединете ја со смесата од праски и шеќер. Убаво изматете. Добиениот сладолед од праски, оставете го да се излади најмалку 3 часа пред да го послужите.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....