11.8 C
Скопје
19:01 - 19 април, 2024

Сите ја правиме оваа грешка кога вариме пченка

Освен што е вкусна, популарната пченка е и многу здрава, но кога ја готвиме, сите правиме една грешка – од дршката ја отстрануваме пченкарната свила, оние „влакна“ што речиси е невозможно сите да се излупат.

Еве зошто со пченката треба да ја јадете и свилата:

– Спречува формирање камења во бубрезите;

– Дејствува како природен диуретик и ја стимулира елиминацијата на вишокот течности од телото;

– Го намалува шеќерот во крвта и нивото на холестерол;

– Изобилува со калиум, кој го елиминира згрутчувањето на крвта.

Ако не можете да јадете пченкарна свила заедно со пченка, консумирајте ја на следниов начин: одвојте ја од пченката и варете ја во малку вода. Процедете ја, па кога ќе се излади, испијте како чај.

Чај од пченкарна свила не се препорачува на бремени жени, бидејќи може да дојде до предвремени контракции.

Слични објави

„Се степав на училиште поради мајка ми“: Анастасија Ражнатовиќ си ја отвори душата за најтешките моменти од детството

Еспресо

Момченце починало поради предизвик на Тик Ток: Опасен тренд „хромирање“ се шири на социјалните мрежи

еспресо

Отворена прва продавница за алкохол во Саудиска Арабија: Ќе се купува алкохол со овластување

Еспресо

Мир Божји, Христос се роди! Народни обичаи и верувања за Божиќ: Бидете со најблиските и заедно прославете го Христовото раѓање

Еспресо

Старо верување: Скршете орев на Бадник и дознајте дали среќата ќе ве следи

Еспресо

Каква кармичка судбина ќе имате во 2024 според датумот на раѓање: Декодирајте ја иднината преку персоналната бројка и откријте што ве чека!

Еспресо
Се вчитува....